Om Dark Sky Park

Oplev mørket og stjernerne på en måde, som du nok aldrig har set det før. Møn og Nyord er udnævnt til at være et af de bedste steder i verden at kigge på stjerner.

De fleste turister bliver overraskede over den slående forskel der er i antallet af synlige stjerner på nattehimlen, når de kommer til Møn. Her er himlen overstrøget med stjerner, og Mælkevejen er meget tydelig som et af de eneste steder i Europa.

Omgivet af den mørke Østersø, er der så lidt lysforurening på Møn og Nyord, at The International Dark Sky Association har udnævnt området som et af de bedste steder at kigge stjerner i verden. Udsynet til stjernerne har sikret certifikaterne Dark Sky Park og Dark Sky Community.

Det er ikke nødvendigt at være astronom for at sætte pris på himmelhvælvets skønhed, og man behøver ikke at eje en stjernekikkert for at være med – her kan du nyde og forundres over universets gåder med det blotte øje. Så tag en liggestol eller et picnictæppe under armen, og tag på udflugt under det sælsomme lys fra måne og stjerner.

Seks af de bedste Dark Sky steder på Møn:

  1. Observation tower, Ulvshalevej 401, 4780 Stege
  2. Liselund park, Langebjergvej 6, 4791 Borre
  3. Sømarke Stendysse, Stendyssevej, 4791 Borre
  4. Board walk (GeoCenter Møns Klint), Stengårdsvej 8, 4791 Borre
  5. Damsholte Observatory, Grønsundvej 251, 4780 Stege (www.damobs.dk)
  6. The beaches along the southern coast of Møn