Shopping i Stege

Stege er Møns ”hovedstad” og her finder du et stort udvalg af detailbutikker og specialforretninger – og hvad enten du er på udkig efter sportstøj, smykker eller noget helt tredje, så skal du nok finde noget, som du kan bruge i den hyggelige Storegade, som også er byens hovedstrøg.

Derudover er der i Stege et særdeles rigt café- og restaurationsliv med masser af fine steder til afslapning, hygge og gode madoplevelser, som vil være en god afslutning eller pause fra en hård shoppingtur.

Middelalderlige shoppingomgivelser
Stege nævnes første gang som købstad i 1268, og den rummer stadig mange spor fra middelalderen, som gør det til en hyggelig shopping-oplevelse at slentre igennem gaderne fra butik til butik.

For enden af Storegade ligger voldanlægget og Mølleporten, som er fra 1400-tallet og utrolig godt bevaret, og det er bestemt en tur værd at slentre langs byen på voldene, som forbinder Stege Bugt og Stege Nor, som oprindeligt var en af de mange dale, som gennemskærer Møn.

Derudover kan du gå på opdagelse på ”Silderuten”, som er en historisk byvandring, der fortæller om Steges storhedstid som købstad i ca. 1430 til 1530, hvor sildefiskeriet i de mønske farvande tog et voldsomt opsving. På ruten præsenteres du for forskellige historiske steder, som har tilknytning til det eventyrlige sildefiskeri. En af stoppene på silderuten er bl.a. den imponerende Stege kirke, som er et symbol på den rigdom, som sildene gav Stege. En by på Steges størrelse ville aldrig ha haft råd til en kirke af denne kaliber – men det havde man takket være sildeeventyret.

Den første fredag og lørdag i september fejres sildenes betydning for Stege by på det såkaldte sildemarked, hvor man tages tilbage til den historiske tid, hvor sildene i de mønske farvande gav byen velstand og rigdom. Her er der udklædte middelalderfolk og du kan smage, hvordan man tilberedte sildene på denne tid. En sjov og historisk oplevelse for hele familien.

Tirsdagsmarkeder 
Hvert år mangedobles befolkningstallet, når der i Stege afholdes Tirsdagsmarkeder, som er en række festlige markeds-tirsdage med masser af gode tilbud og events i byen.
På disse dage laves Storegade om til gågade, så de mange tusinde glade og indkøbslystne mennesker kan shoppe blandt de opsatte boder og butikker, som har lavet ekstra mange skarpe tilbud klar. Derudover kan man besøge “kunstgaden”, hvor mange af de lokale kunstnere udstiller og sælger deres flotte værker.