10 gode grunde til at sommerferien skal gå til Møn

Sommerferien nærmer sig, og det perfekte rejsemål i Danmark skal findes. Men hvor skal man tage hen? Syd, øst, nord, vest? Svaret er selvfølgelig Møn, som byder på strandliv, hyggelig ø-stemning, FANTASTISK natur, kunst og design, sportsaktiviteter og meget meget mere…

Her får I 10 gode grunde til, hvorfor årets sommerferie skal gå til Møn.

1. Danmarks smukkeste natur

Mange destinationer påstår, at de har Danmarks smukkeste natur… men med Møns Klint – og mange andre fantastiske natur-spots – må Møn siges at være en af top-kandidaterne til titlen. Se eksempelvis DR’s naturserie ”Vilde vidunderlige Danmark”, som med fantastiske klip viser Møn fra sin smukkeste side. Møns Klint – med sine stejle hvide skrænter og det azurblå hav – SKAL bare opleves. Men pas på: de smukke udsigter og oplagte Instagram-spots (og trapperne ved klinten) tager pusten fra de fleste.

Prøv også at udforske Møn i mørket. Området er et af de bedste steder i verden at kigge på stjerner, og på en klar dag kan man se mælkevejen med det blotte øje! Det kan man blandt andet fordi, lysforureningen er meget lille – og der kan derfor blive RIGTIG mørkt. Det fik Møn og Nyord papir på i 2017 – da området som det første og eneste i Skandinavien blev udnævnt til ”Dark Sky Park” af IDA (international Dark Sky Association).

Fantastiske Møns Klint med sine over 100 meter hvide kridtskrænter


2. Fantastiske badestrande

Sommerferie = strandliv, og også her har Møn alt, hvad der skal til for at gøre sommerferien til en succes. En ekstra bonus ved at holde ferie på en ø er, at stort set lige meget hvor vinden kommer fra, så er der altid et perfekt sted at hoppe i bølgerne.

Vi har nogle af landets bedste badestrande, hvor Ulvshale Strand på det Nordlige Møn er en af de mest populære. Her finder I perfekt sandbund og børnevenlige dybder over en lang strækning på flere kilometer – så der er plads til alle. Besøg også Hårbølle Strand på det sydvestlige Møn eller Klintholm Havn strand på det sydøstlige Møn, som også er fantastiske badestrande for både børn og voksne. Alle tre strande er certificeret med ”Det blå flag”, som sikrer at badevand og faciliteterne er i top.


3. Mange muligheder for sport og adventure

Hvis I er til en aktiv ferie med sport og ”adventure” så er listen lang over de ting, I kan foretage jer. Hvad med en lille golf-konkurrence på Møn Golf Center, hvor I kan spille golf eller minigolf – eller en mountainbike-tur på Høje Møn ved Møns Klint?

Har I vandhunde i familien kan I prøve SUP (stand up paddle) eller kitesurfing med dygtige instruktører. Er I mere til at udfordre jeres ride-egenskaber kan I også tage en guidet tur på hesteryg ved Møns Klint. Dette er blot nogle af de mange aktiviteter, som Møn rummer – der er nok til mange dages konkurrence, sjov – og lidt sved på panden.

Har I en lystfisker i familien, så vil en ferie på Møn også være helt oplagt. Her finder I nemlig nogle af landets bedste fiskespots, som hvert år tiltrækker både danske og udenlandske fiske-entusiaster.

Møn Golf Center - hul 17


4. Populære vandre- og cykelruter

Det er blevet meget populært at gå og cykle i den danske natur. Med god grund! På Møn findes nogle af landets bedste vandre- og cykelruter, som tager jer rundt i noget af det smukkeste natur. I kan blandt andet gå en eller flere etaper på Camønoen, som på rekordtid er blevet en af landets mest populære vandreruter. Eller gå en tur på strækningen fra Møns fyr – på tværs af Møns Klint – med afslutning i Jydelejet. Det MÅ være Danmarks smukkeste vandretur!

Er I mere til cykelture byder øen også på masser af smukke cykelvenlige strækninger, hvor I kan nyde det smukke landskab, mens I mærker vinden i håret. Prøv for eksempel ”Danmarks bjergetape ved Høje Møn”, som byder på smukke udsigter og fine bakkede landskaber.


5. Lækre lokale smagsoplevelser

De senere år er udbuddet af lokale fødevarer vokset, og I kan finde masser af lokale lækkerier i området. Prøv for eksempel den lækre og prisvindende lokale ”Møn Gin” eller nyd en kølig øl fra Bryghuset Møn, som har et fint sortiment med smagsvarianter – alle opkaldt efter lokale områder på øen.

Er I mere til de søde sager, så står Lene Evers klar med prisvindende chokolade i Stege – eller hvad med et besøg hos ismejeriet Møn Is, hvor I – udover at smage den lækre is – kan klappe køerne som giver mælken til produktionen.

Mulighederne for at forkæle smagsløgene er mange på Møn, hvad enten I er til lokale bolcher, lokalproduceret vin, lokalt kød eller noget helt andet.

Møn Bolcher


6. Gode shopping-muligheder i middelalderbyen Stege

Vil I bruge lidt ferietid på shopping på Møn, så er Middelalderbyen Stege det perfekte sted. Her kan I nyde den gode stemning på hovedstrøget ”Storegade”, som med sine hyggelige butikker og spisesteder danner rammen om nogle gode shopping-timer.

Bybilledet er karakteriseret ved de mange fine gamle bygninger og den fine Mølleport ved udgangen af byen. Denne port er sammen med Fåborg byport den eneste bevarede middelalderlige byport i Danmark. Mølleporten i Stege ligger lige ud til Danmarks bedst bevarede voldanlæg, hvor I kan slentre i smukke omgivelser.

Der er fine og gratis parkeringsforhold i Stege, så I nemt kan komme til og fra byen, hvis I ankommer i bil.


7. Masser af lækker kunst og design

Møn har i mange år været en ”kunstner-ø”, og det har sat sit positive præg på kunst- og designkulturen i området. Så er I til kunst og design er der rigeligt at tage sig til – hvad enten I jagter flot keramik, farverige malerier eller noget helt tredje. De mange hyggelige gallerier og værksteder på øen står klar til at fortælle om deres værker, som byder på høj kvalitet og unikke oplevelser. Besøg eksempelvis Galleri Warrer, som er øens største galleri – eller ta’ et smut forbi Liza’s smukke og farverige malerier i en hyggelig sidegade i Stege. Mulighederne er mange for at opleve kvalitetskunst og design!

Galleri Warrer


8. Fine indendørs attraktioner

På Møn er naturen en attraktion i sig selv, men der findes også en række spændende indendørs attraktioner og seværdigheder for både børn og voksne. Et must, når du er på Møn er selvfølgelig at tage familien med på GeoCenter Møns Klint. Her bliver I taget på en spændende tidsrejse, hvor I kan lære om ”Danmarks fødsel” og komme på en 70 mio. års tidsrejse – og høre om hvordan klinten er opstået. I 2020 kan du opleve den nye udstilling om rav og flint, som giver fantastiske fortællinger om en tid der var engang.

Er I til lidt nyere historie og nostalgi kan I også besøge det fine samlermuseum Thorsvang i Stege. Museet er indrettet med gader og butikker fyldt med ting fra de ”gode gamle dage” – dengang morfar var ung.

For de kunstinteresserede så er Kunsthal 44Møen på Vestmøn helt klart et besøg værd. Her kan I finde international samtidskunst i verdensklasse. Kunsthallen bygger på et mangeårigt samarbejde mellem Bjørn Nørgaard og Ursula Reuter Christiansen.


9. Mange gode spisesteder (også med take-away)

For mange er maden og de hyggelige stunder ved måltiderne en vigtig del af det at holde ferie. De senere år er der kommet endnu flere gode spisesteder på Møn og området byder nu på masser af hyggelige steder med lækker mad i god kvalitet.

Møn byder på mange forskellige typer af mad, så hvad enten I er til caféhygge, sushi eller sildebord, så har området noget at byde på. Mange af spisestederne tilbyder også take-away, så I kan nyde maden i teltet, i sommerhuset, ved stranden – eller et andet sted i den smukke mønske natur.

Café David's


10. Stort udvalg af overnatningsmuligheder

Der er mange ting at opleve på Møn, men I skal jo også ha’ et sted at sove, mens I nyder øens mange herligheder. Her er der et stort udvalg af muligheder, hvad enten I ønsker at bo på en hyggelig campingplads ved lækker strand eller hotel midt i øens ”hovedstad” Stege. Øen rummer også mange fine og hyggelige ”Bed & Breakfast” steder, hvor værterne står klar til at servicere jer og gi’ jer et fantastisk og autentisk ophold på Møn.

Ønsker I at leje et feriehus findes der masser af fine udlejningshuse placeret rundt omkring på øen. Feriepartner Møn/Stevns er klar til at hjælpe jer med at booke det perfekte hus ved stranden eller skoven – eller et helt tredje sted, som passer til netop jeres behov.

I kan se en liste over 10 af de mest populære overnatningssteder – fordelt på 5 overnatningstyper – her.


Mere information

Når I besøger Møn er der rig mulighed for at gemme sig lidt væk og nyde roen og stilheden. Møn er en ø på ca. 200 km2 og området har en samlet kystlinje på mere end 150 km, så mulighederne for frisk luft, ro og hygge er mange. I kan også opsøge de mere livlige steder som Stege By eller Klintholm Havn, som om sommeren summer af liv og stemning. Der er med andre ord masser af muligheder for at passe sig selv eller nyde stemningen med glade mennesker rundt omkring på øen.

Ønsker I at finde ud af mere omkring Møns mange herligheder, så ta’ et kig på listen “50 fede oplevelser på Møn”. Her finder I 50 af  områdets mest populære oplevelser – fordelt på Natur, Sport, Kunst, Lokale smagsoplevelser og Spisesteder.

God fornøjelse!