Om Møns Klint

Et af Danmarks smukkeste steder! Oplev de over 100 meter hvide kridtskrænter ovenfra eller nyd synet fra stranden.

Kun få andre steder i landet kan konkurrere med Møns Klint i skønhed. De hvide kridtskrænter hæver sig over 100 meter over havet, og er et dramatisk syn fra stranden, fra vandet og fra toppen af skrænterne – her kigger man langt ud over Østersøen fra den smukke bøgeskov. Bladene på træerne holdere sig lysere end normalt på grund af kridtet i jorden, og derfor holder skovens sig forårs-lysegrøn længe.

Møns Klint er et unikt naturhistorisk sted, og er det absolutte must-see når du kommer til Møn! Gå de næsten 500 trappetrin ned til stranden og led efter spændende geologiske fund, mens du nyder den storslåede natur, eller hop på mountainbiken eller i vandrestøvlerne og oplev det vilde kuperede landskab ud til klinten. I skoven og på engene finder du spændende flora og fauna – se bl.a. om du kan spotte verdens hurtigste fugl vandrefalken mod de hvide skrænter, eller find de fine små orkideer, som er helt unikke for området (må ikke plukkes!).


Udvalgt anmeldelse

Anmeldelse d. 22/12/2017

En af de ting du bare skal besøge! At stå på klinten og se ud over østersøen, eller gå de mange trapper ned til stranden er en oplevelse, at finde forsiler og se de mange lag i klinten er spændende.

Anmeldt af Mand fra Hvidovre